Skip to main content
Drupal meetup Subotica - Palić 02.09.2017

Drupal meetup Subotica - Palić 02.09.2017

Već pre 10h časova, gosti su krenuli da pristižu i uz kratko osveženje uz kafu i doručak (na ocenu svih - kiflice za preporuku) polako se upoznajemo.

Mladenovo uvodno predavanje na temu Docker4Drupal 2.x je privuklo pažnju mnogih pa su se učesnici meetupa odmah aktivno uključili u diskusiju.

Andor i Goran nam pričaju o mogućnostima koje je firma Studio Present iskoristila kada je u pitanju Iot & Drupal. Predstavljaju nam Mainstay i Acces i počinje diskusija o modularnosti ovih uređaja, opcijama za nadogradnju kao i o lakoj prilagodljivosti za različite namene. Zaključak je da ostvaren korak napred i da upoznavanje sa najnovijim tehnologijama i njihovim mogućnostima za funkiionisanje sa Drupalom tek predstoji.

Pošto se Dragan zaglavio u saobraćaju u Subotici (verovatno nije pročitao guide to #drupalmeetupsu koji smo poslali :))
umesto njega Bojan je odmah bio spreman i pričao na temu - Plugin System u Drupal 8. Kratko, precizno i poučno predavanje.

Nakon grupne fotografije pored obale Palića, ručak je već bio spreman a u međuvremenu se i Dragan pojavio, na oduševljenje svih.  Po završetku ručka krenuli smo u kratku šetnju do Vile Milord gde smo se osvežili uz sladoled.

Dragan je pokazao da je vredelo čekati ga i pojasnio nam kako je on uspeo da uz pomoć Front end Starter Kit-a olakša proces prilikom prelaska u različite projekte i omogući svakom ko u budućnosti bude radio na projektu, lako i brzo uključivanje.

Tokom panela pričali smo o drupal.rs sajtu, problemima koji muče Drupal zajednicu u Srbiji ali i konkretnim načinima za rešavanje istih.

Obilazak Vinarije Zvonko Bogdan je bio zaista odličan za završetak “radnog” dela dana, pa smo se opustili uz odlična vina i naučili nešto novo o vinarstvu u Srbiji. Utisak je da se zaista u VZB sve radi na vrhunskom nivou.

Druženje smo nastavili na žurci koja je trajala do kasno u noć. :)

 

Događaji u zajednici