Skip to main content

Šta je Drupal?

Drupal je open source platforma za upravljenje sadržajem (CMS) koja omogućava pojedincima i organizacijama, da čak i bez znanja web programiranja, lako kreiraju i upravljaju sadržajem različitih tipova web sajtova.

O ozbiljnosti Drupal platforme govori to da je koriste velike globalne kompanije, državne institucije, vlade, i velike visokoškolske ustanove širom sveta.

Drupal je krajnje prilagodljiva platforma koja obezbeđuje alate koji će Vam pomoći da sprovodete u delo bilo koju strategiju svog online nastupa. 

Lako se integriše sa velikim brojem poslovnih aplikacija tako da možete odabrati kombinaciju najboljih poslovnih alata danas, a sutra prateći inovacije, lako prilagoditi promenama i trendovima.

Drupal je sposoban da podraži i najveće svetske sajtove sa ogromnim količinama saobraćaja. Sajtovi koji dnevno imaju veliki broj poseta (kao Weather.com) kao i sajtovi koji imaju periodične "pikove" (Grammy.com) mogu bez straha da se oslone na ovu platformu. Svi oni koriste Drupal da obezbede stabilnost svojih sajtova dok količina sadržaja i poseta raste.

Sajtovi rađeni u Drupalu su "responsive" - dakle optmizovani kako biste svojim posetiocima pružili najbolji mogući doživljaj bez obzira na uređaj koji koriste. 

Bezbednost takođe zauzima prioritetnu poziciju u Drupal zajednici. Prateći rad Drupal zajednice bićete u toku sa svim eventualnim slabostima i načinima kako da najbolje zaštite svoj sajt.  

Što se tiče biznis alata, za razliku od mnogih platformi koje vas jednostavno "teraju" da igrate po njihovim pravilima, Drupal ne diktira pravila vašem biznisu, već upravo vi diktirate pravila Drupalu. Drupal je sposoban da kreira rešenje za svaki, čak i specifičnu, potrebu vašeg posla.

Na kraju, treba naglasiti da je najveća vrednost Drupala snažna i vredna zajednica iskrenih entuzijasta koja je u svakom trenutku spremna da pomogne i doprinese, kako bi odgovor na svako pitanje "Da li Drupal to može?" uvek bio DA.

Događaji u zajednici