Skip to main content

Drupal Meetup Niš

Drupal Meetup Niš
Tagovi
Adresa

Davidova 2a
18000 Niš
Србија

19.05.2018. 17:00

O događaju

Drugi po redu Drupal Meetup u Nišu održaće se 19. maja.

Dođite da se družimo, upoznamo, proširimo znanje, podelimo ideje i učinimo Drupal zajednicu jačom.

Meetup će se održati u Deli prostoru, u samom centru grada. Za početak ograničićemo se na 60 učesnika, ukoliko je interesovanje veliko potrudićemo se da obezbedimo više mesta kako bi svi zainteresovani mogli da prisustvuju.

Dobrodošli su svi Drupal entuzijasti. Učešće je besplatno ali je prijavljivanje neophodno, tako da vas molimo da se ovde prijavite. Molimo Vas da ne čekate poslednji momenat. Možete se prijaviti na strani događaja, na Eventbrite.com.

Obezbedićemo: kafu, ručak, grickalice, piće i sjajno iskustvo.

 


Predavanja koja vas očekuju su:

Managing Development Environments With Docksal - Vladimir Zdravković (CTO @ Develomon)
Getting started with Docksal. Use wizard to get started fast with various project types. Painless xdebug setup. How to share your work with rest of the world.
Nakon svog predavanja, Vladimir će biti dostupan svim učesnicima za mini workshop na ovu temu, tako da molimo sve zainteresovane da ponesu svoje računare.

Hooks vs Events - Goran Nikolovski (Senior Backed Developer @ Studio Present)
Na predavanju "Hooks vs Events" ćemo videti razlike, sličnosti i prednosti jednog i drugog sistema u Drupalu. Zašto je Hooks sistem još uvek važan u Drupalu posle toliko vremena i zašto neki vole da ga ne vole. Zašto je novi sistem Eventsa u Drupal 8 tu da ostane i da li će zameniti sistem hookova u potpunosti. Ovo su samo neka pitanja na koje će predavač pokušati da odgovori.

Minimum Viable UX - Vladimir Devic (UX Designer @ HTEC), Nenad Damnjanović (CEO @ Deboxd)
Na ovom predavanju saznaćete više o minimalno upotrebljivom UX-u, odnosno o tome šta jedna organizacija, ili pojedinac može da uradi kako bi UX/IX dizajn postao deo njene metodoligije rada.

Good Guy Gulp - Mladen Đurić (CEO @ ]{oder)
Gulp je task runner zasnovan na stream-ovima. Za razliku od Grunt-a koji uzima konfiguraciju, Gulp zadaci se kodiraju u JavaScript-u korišćenjem plug-in-ova kojima se rešavaju razni zadaci koje treba ponavljati u developmentu, poput prevođenja Sass-a, optimizacije JS, lintovanja ali i osvežavanje browsera da ne morate sami da radite clear-cache/reload. Pokazaćemo vam koliko je to jednostavno praktično i korisno.

Decoupled Drupal - Vladimir Minčev (Director of Technology @ Canic Interactive LLC), Nenad Mučić (Full Stack Developer @ Canic Interactive LLC), Damjan Kocić (Web Developer @ Canic Interactive LLC)
Decoupled Drupal sa ograničenim pristupom internetu. Studija slučaja server-server i server-klijent komunikacije (STS-STC) Drupala i aplikacije u “edukativnom autobusu”.


Drupal Meetup Nis - Agenda

 

Događaji u zajednici