Drupal Balkan Summit 2012 - Zagreb

Drupal Balkan Summit je regionalna konferencija koja okuplja Drupal i Open Source entuzijaste i entuzijastkinje, te sve one koje žele da nauče nešto više o samom Drupalu i Open Source web tehnologijama.

Konferencija se održava dva puta godišnje u organizaciji Drupal zajednica iz Bosne i Hercegovine , Hrvatske i Srbije . Mesto održavanja se svaki put menja, budući da konferencija putuje kroz regiju poput karavana. :)

Treći po redu Drupal Balkan Summit održat će se u Zagrebu 8. i 9. decembra 2012. godine .

Partneri u organizaciji su Hrvatsku gospodarsku komoru - koja od 1852. okuplja sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju privrednu delatnost u Hrvatskoj, te zajednicu HrOpen - organizatora najstarije Open Source konferencije u Hrvatskoj - DORS/CLUC .

Do sada održane konferencije:

  • Novi Sad - 8-9.10.2011.
  • Sarajevo - 26.5.2012.

Iako je konferencija fokusirana na zajednice iz regije u kojoj pričamo na svima međusobno razumljivom jeziku, otvoreni smo za učesnike i predavače iz drugih zemalja na engleskom jeziku.

Drupal Balkan Summit učesnicima pruža uvid u širok spektar tehnika izgradnje web stranica i aplikacija na najznačajnijoj web platformi današnjice - Drupalu .

Kroz druženje, razmenu veština te predavanja čije teme sežu od razvoja programskog koda, sigurnosti, dizajna, do uspešnih modela poslovnih strategija moguće je steći nove veštine i usvojiti najbolje prakse primjenjive u svakodnevnom radu.

Drupal je slobodan i besplatan alat otvorenog koda namijenjen izgradnji web stranica i aplikacija kojeg nesebično razvija velika i aktivna zajednica ljudi iz svih delova sveta. Drupal pokreće preko milion web stranica, od ličnih blogova do nekih od najvećih stranica na Internetu .