Vesti

Zapisnik sa TLD sastanka zajednice

Sastanak u Nišu bio je prilika da ekipa koja inače ćaska na Slack-u i ima povremene Hangouts sastanke prenese širem auditorijumu šta se kuva, koji su planovi, kako mislimo da transformišemo zajednicu u jednu održiivu organizaciju.

Ključni momenti o kojima se priča na Slacku-u su:

Top lista Drupalista

Svrati na Drupal Meetup u Nišu i postani deo naše Drupal zajednice!

Drupal Meetup namenjen je Drupal developerima, onima koji žele da postanu Drupal developeri i onima koji žele da se informišu o Drupalu i njegovim mogućnostima i prednostima.

Organizacija Drupal Ironcamp Beograd 2018

Sastanak ce se održati 19.01.2017. sa početkom u 17h na Google Hangouts.

Ovo će biti prvi, neformalni sastanak oko organizacije Drupal Ironcamp-a u Beogradu 2018.

Za početak, bitno je da se vidi ko je zainteresovan da učestvuje i na koji način ili da se jednostavno uključi u diskusiju i doprinese na bilo koji način na koji može.

Svoje sugestije možete da ostavite u prilogu a ako ste zainteresovani za učešće u ovom razgovoru, prijavite se dole da bi ste dobili poziv.

Ako ne želite da se prijavite ovde, biće moguće i da se javite i uključite pred sam događaj.

Drupal IronCamp. Nađimo se u Pragu, 24-27. Novembra

Već duže vreme članovi Drupal zajednice iz centralne i istočne evrope osećaju potrebu da se nađu na jednom mestu. Diskusija šta uraditi po tom pitanju traje dugo, a na DrupalCon-u u Amsterdamu je konačno sve počelo da dobija oblik. Posle gomile prepreka prevaziđenih i prošlogodišnjeg kampa otkazanog u poslednjem trenutku, konačno smo uspeli da organizujemo kamp u Pragu, 24-27. Novembra.

Izašao Drupal 8.2

Drupal 8.2 available

Kao što znate, Drupal je usvojio dinamični plan objavljivanja novih verzija a 5. oktobar (verovatno slučajno ;) je datum kada je objavljena nova verzija 8.2

Da ne prevodim nepotrebno, ovde je izvorno saopštenje a ovo su glavni momenti:

Izašao Drupal 8

Posle dugih 5 godina razvoja, Drupal 8 konačno je tu. Opširnije o Drupalu 8 i svim novim mogućnostima možete pročitati u zvnaničnoj najavi na srpskom jeziku koju su preveli: Dragan Eror, Miljenko Vujaklija i Vladimir Čurčić.

Hello Drupal

Danas je održano predavanje za početnike, "Hello Drupal", u Višoj tehničkoj školi u Novom Sadu. Bilo nam je sjajno, pa želimo to da podelimo i sa vama. Svi koji su zainteresovani za sadržaj prezentacije, mogu je pogledati na sledećem linku: http://www.slideshare.net/el22or/hello-drupal-48657268 .

DrupalCon Amsterdam 2014

Postoje Drupal sastanci, kampovi, samiti.. ali DrupalCon, toga nema previše! Dešavaju se dva do tri puta godišnje i predstavljaju najveća okupljanja svih koji imaju neke veze sa Drupalom, sa velikim brojem predavanja, učesnika i raznih rešavanja. Prošle godine je u Evropi bio u Pragu a prethodna konferencija je održana u Ostinu u junu ove godine.

Okupljanje sa temom - Kako se sve može zaraditi novac uz pomoć Drupal cms-a

Pozdrav svima!

Većina nas se bavi drupalom i srodnim veštinama godinama. Znamo sve odgovore na pitanja - drupal6 ili drupal7, omega ili zen, css ili ..... itd.
Međutim nekako se izbegava priča , a time i odgovori da li toliki rad, učenje noviteta i savladavanje svih tekućih problema donosi i odgovarajuće finansijske efekte ili sve to poprima oblik hobija.

Digital Day konferencija 7. maja, Beograd

Kako je ekspanzija smart telefona i tableta uticala na navike potrošača i do kakvih promena je to dovelo u eri digitalnih komunikacija, jedna je od tema o kojima će se diskutovati 7. maja u Domu omladine, na četvrtoj Digital Day konferenciji „Povezani u pokretu” (Connected in Motion).

Syndicate content