Skip to main content

DrupalCon Prague 2013

DrupalCon Prague 2013 - Dan #4

Keynote: experience driven open source - Aral Balkan

Najinspirativnije i najenergičnije predavanje na celom con-u. Aral je pričao o problemima open source-a o kojima se ne priča često. To su prvenstveno korisničko iskustvo i lakoća korišćenja od strane korisnika koji su manje tehnički potkovani (od na primer najčešćih posetilaca ovog sajta). 

DrupalCon Prague 2013 - Dan #3

Keynote: The paradox of open growth - Lisa Welchman

Lisa je ona koja pomaže Drupal zajednici oko bolje organizacije, usmeravanja i upravljanja. Ona je istakla pojedine faze koje open source zajednica (ali i bilo koja druga, kao na primer radni kolektiv u maloj firmi) prolazi od postanka, preko prirodnog rasta i haosa do pravog oblika upravljanja.

Jedna od najbitnijih poruka, po mom mišljenju, je da upravljanje zajednicom treba da bude u skladu sa onim kakav nam je kod, po standardima.

DrupalCon Prague 2013 - Dan #2

Keynote - Dries

Dries se osvrnuo na mnogobrojne izmene u Drupal-u 8 a pogotovu na mnoge koje se ljudima ne sviđaju na prvi pogled. Revolucija i izmene su neminovne da bi Drupal 8 bio kompetetivan u budućnosti kao i da bi se osiguralo da veći broj developera razume Drupal zbog načina na koji je urađen.

DrupalCon Prague 2013 - Dan #1

Evropski DrupalCon se ove godine održava u Pragu, od 23. do 27. septembra. Predavanja, radionice, sprintovi, neobavezne diskusije, večernje žurke i nezaobilazno druženje uz pivo je ono što će se dešavati ovde narednih 5 dana.