Drupal Developer Days Monpelje 2015

Monday, 13. April 2015. - 09:00 - Sunday, 19. April 2015. - 18:00
Université Montpellier, 2 Place Eugène Bataillon
Montpellier 34095
France
Javascript is required to view this map.

Sa ponosom najavljujemo Drupal Developer Days 2015 koji će se održati u Monpeljeu, Francuska, aprila ove godine.

Šta su Drupal Developer Days?

Drupal Developer Days, poznati pod skraćenicom DDD, su evropski neprofitni događaji, organizovani od strane Drupal zajednice za Drupal zajednicu. Nakon što se prvi put održao 2010. godine u Minhenu, DDD su održani u raznim evropskim gradovima, u Segedinu, Dablinu, Barseloni i Briselu do sada. Svake godine se događaj seli u drugi grad i u Monpeljeu (Francuska) će se ovogodišnje izdanje održati. Događaj je podržan od strane Drupal french association.

Kada?


Sprint sa Drupal Dev Days Segedin 2014

Ove godine, događaj se održava od 13. do 19. aprila. Od ponedeljka do nedelje će prostorije za sprint biti otvorene tokom celog dana.

Šta možete očekivati od ovog događaja?

Sprintovi

Glavni cilj sprintova jeste doprinos Drupalu. Nekolicina veoma iskusnih članova zajednice će biti prisutni u Monpeljeu u toku te nedelje i fokusiraće se na kritične probleme vezane za Drupal core u cilju da doprinesu što ranijem objavljivanju Drupala 8. Ali to nije sve! Odlična je stvar to što je Drupal zajednica fantastična tako da ćete moći da doprinesete Drupal ekosistemu na ovaj ili onaj način.
Zaista, Drupal core je glavni element sa kojim interagujete kada koristite/razvijate sa Drupalom ali to je samo jedan delić opcija koje su vam ponuđene. Snaga Drupala se sadrži u doprinosima zajednice, a ogleda se u velikom broju modula koje možete skinuti sa Drupal.org sajta. Takođe, tokom DDD-a se doprinosi i infrastrukturi sajta Drupal.org, Drupalu 7 i mnogim drugim oblastima. Veoma ste dobrodošli da predložite oblast na kojoj bi moglo da se radi i okupite ljude koji će vam pomagati oko toga.

Sesije i radionice


Sprint sa Drupal Dev Days Segedin 2014

Sprintovi će biti glavno dešavanje tokom nedelje ali će takođe biti omogućeni BoF-ovi (neformalni razgovori koje možete sami da organizujete), a i sesije će se održavati tokom četvrtka, petka i subote, kao što možete pročitati u programu. Prisustvovanjem sesijama možete naučiti nešto novo ili proširiti svoje znanje u vezi neke teme. Teme sesija, kao i ciljevi sprintova, obuhvataju veoma široki spektar. Novi mehanizmi u Drupalu 8, API-ji, najbolje prakse, biblioteke i alati, magični frontend trikovi su samo primeri tema o kojima bi ste mogli slušati.
Radionice takođe mogu biti predložene, a ukoliko prisustvujete jednoj od njih, možete naučiti nešto potpuno novo i korisno. One su uglavnom duže od sesija i veoma interesantne.


Atmosfera sa jedne od sesija na Drupal Dev Days Segedin 2014

Ko bi trebalo da učestvuje na Drupal Developer Days?

Ukoliko ste developer, toplo vam preporučujemo da učestvujete. Većina učesnika će biti developeri, kao i vi, te stoga možete iskoristiti ovu priliku i povezivati se, upoznavati, deliti iskustva i dobro se provesti sa drugim drupalerima. Bićete zapanjeni koliko je zajednica otvorena i eklektična. Ali, Drupal Developer Days nije događaj isključivo za developere. Ukoliko ste iskusan projekt menadžer, osoba koja voli da piše dokumentaciju, frontend developer koji želi da promeni strukturu stranica, ili učini Drupal još boljim, ili dizajner koji želi da poboljša User Experience, u svakom slučaju ste dobrodošli! Mi čvrsto verujemo da svaka osoba može nešto korisno doprineti.

I za kraj ono najvaznije, Drupal Dev Days je idealno mesto gde mozete nesto da naucite! Tamo takodje mozete i da upoznate developere poznate u Drupal zajednici. A moguce je i pronaci posao jer tamo takodje dolaze firme u potrazi za kvalitetnim i iskusnim developerima.

Svi koji žele da idu na događaj neka se prijave na dugme Sign up ili neka pišu u komentarima ispod. Cilj nam je da se organizujemo i da idemo na DDD!!! :)

Za više informacija pratite @drupaldevdays na Twitter-u i lajkujte stranicu na Facebook-u.

Prevod zvaničnog saopštenja sa stranice http://montpellier2015.drupaldays.org/about/drupal-developer-days

Comments

Ja bih da idem, ali sve zavisi koliko vreme i finansijska situacija budu dozvoljavali... :)

el22or