Vodič za pravljenje Drupal tema

View user profile.
04
Jan
2013

Pre nekoliko dana je objavljen deo iz knige The Definitive Guide to Drupal 7 (Definitivni vodič za Drupal 7) koji je namenjen pravljenju tema. Članak je objavljen od strane autora teksta (Jacine Luisi) na sajtu Themery. Ako ste se ikad zapitali kako da pravite teme za Drupal 7, ovo je sav materijal koji vam je potreban da bi ste to naučili. Tekst kreće od samih osnova, pa do nekih svakidašnjih stvari koje su vam potrebne dok gradite vašu temu, pa do skroz naprednih stvari za koje vam treba i određeno iskustvo da bi znali kako da iskoristite. Sve u svemu, veoma kvalitetno napisano i predstavljeno.

Uveren sam da i oni najiskusniji imaju nesto da se nauče odavde. ;)

The Definitive Guide for Drupal 7

Comments

Hvala za članak.
Možda će i ovih 13 videa biti korisni nekome ko počinje:
http://drupal.org/node/1351116

Damir

Ja sam se pre namucio sa "Template (Theme Hook) Suggestions" http://drupal.org/node/1089656
i nikako nisam naterao da radi n ijedan template fajl koj isam hteo... Ko zna sta je u pitanju vise se i ne secam. Problem je u manjku primera iz prakse tako da svoje primere nemam sa cim da poredim vec mogu samo u nedogled da raznmisljam da li sam dobro protumacio teoriju.

Ovaj autor je nesto lepse napravio primere http://themery.com/dgd7/theming/hooks-suggestions/templates
ali sve mi se cini da sam i to sve bio probao.
U najmanju ruku u svim knjigama fali jos bar nekoliko recenica....

Nacin izlaganja bi trebao da bude, prvo primer iz prakse a zatim tumacenje svake linije koda i svakog detalja. A u drupal dokumentaciji i knjigama je obrnuto na zalost. Prvo teorija a primera nigde.

Stranger2