Blogovi

Razumeti Views

View user profile.
26
Feb
2014

Sigurno ste se susreli sa problemom treba da napravite "nešto" što Drupal nema tek tako na izvolite. Prva i najgora stvar koja vam se tu dešava jete da vam kažu "a, pa to se lako rešava sa Views, samo instaliraš, odabereš šta i kako ti treba i to je to". Najgore je što je to istina ali koja dolazi sa gorkom kapsulom: kompleksnost.

Drush

View user profile.
25
Feb
2014

Ljudi koji rade sa Drupalom mogu da se podele u dve grupe:

  1. Oni koji koriste komandnu liniju
  2. Oni koji ne koriste komandnu liniju

Ako spadate u drugu grupu, može da postoji nekoliko razloga za to:

Drupal drush

Početna tema

Oni koji me znaju rekli bi da sam opsednut pitanjem od koje bazne teme početi sajt?

Naravno, da ja to tako ne vidim već mislim da je to veoma bitno pitanje i nije nešto što je uvek isto: pojavljuju se nove teme, nove opcije a i niti je jedna bazna tema rešenje za sve situacije niti svakom odgovara.

Odličan uspeh Commerce radionice!

Prvo i pre svega maksimalna zahvalnost ide našem Bojanu Živanoviću, koji je odvojio vreme, došao i odseo u Novom Sadu i omogućio svim prisutnima radionicu sa originalnim materijalom sa kojim kompanija za koju radi Commerce Guys radi obuku širom sveta.

DrupalCon Prague 2013 - Dan #4

Keynote: experience driven open source - Aral Balkan

Najinspirativnije i najenergičnije predavanje na celom con-u. Aral je pričao o problemima open source-a o kojima se ne priča često. To su prvenstveno korisničko iskustvo i lakoća korišćenja od strane korisnika koji su manje tehnički potkovani (od na primer najčešćih posetilaca ovog sajta). 

DrupalCon Prague 2013 - Dan #3

Keynote: The paradox of open growth - Lisa Welchman

Lisa je ona koja pomaže Drupal zajednici oko bolje organizacije, usmeravanja i upravljanja. Ona je istakla pojedine faze koje open source zajednica (ali i bilo koja druga, kao na primer radni kolektiv u maloj firmi) prolazi od postanka, preko prirodnog rasta i haosa do pravog oblika upravljanja.

Jedna od najbitnijih poruka, po mom mišljenju, je da upravljanje zajednicom treba da bude u skladu sa onim kakav nam je kod, po standardima.

DrupalCon Prague 2013 - Dan #2

Keynote - Dries

Dries se osvrnuo na mnogobrojne izmene u Drupal-u 8 a pogotovu na mnoge koje se ljudima ne sviđaju na prvi pogled. Revolucija i izmene su neminovne da bi Drupal 8 bio kompetetivan u budućnosti kao i da bi se osiguralo da veći broj developera razume Drupal zbog načina na koji je urađen.

DrupalCon Prague 2013 - Dan #1

Evropski DrupalCon se ove godine održava u Pragu, od 23. do 27. septembra. Predavanja, radionice, sprintovi, neobavezne diskusije, večernje žurke i nezaobilazno druženje uz pivo je ono što će se dešavati ovde narednih 5 dana.

Vodič za pravljenje Drupal tema

View user profile.
04
Jan
2013

Pre nekoliko dana je objavljen deo iz knige The Definitive Guide to Drupal 7 (Definitivni vodič za Drupal 7) koji je namenjen pravljenju tema. Članak je objavljen od strane autora teksta (Jacine Luisi) na sajtu Themery. Ako ste se ikad zapitali kako da pravite teme za Drupal 7, ovo je sav materijal koji vam je potreban da bi ste to naučili.

Syndicate content